Spotkanie dla „frankowiczów” z p. Barbarą Husiew (SBB) oraz r.pr. Sylwestrem Kasprzewskim (Kancelaria GRYF – Radcy Prawni)
3 lutego 2020, Justyna Opoka

BEZPŁATNE SPOTKANIE INFORMACYJNE Z DOŚWIADCZONYM RADCĄ PRAWNYM DLA POSIADACZY KREDYTÓW „WALUTOWYCH” W CHF.

Fundacja Pomocy Prawnej Gryf we współpracy ze Stowarzyszeniem Stop Bankowemu Bezprawiu organizuje spotkanie informacyjne, które ma na celu dokładne omówienie wyroku Trybunału Sprawiedliwości Unii Europejskiej (TSUE) dotyczącego zaciągniętego przez Państwa Dziubak kredytu we frankach szwajcarskich w banku Raiffeisen Bank; objaśnienie ogólnych zagadnień związanych z posiadaniem kredytu powiązanego z walutą franka szwajcarskiego; przekazanie informacji o tym jak podjąć walkę z bankiem, ile możesz odzyskać po wygranej sprawie oraz udzielenie odpowiedzi na wszystkie pytania osób uczestniczących w spotkaniu.

Spotkanie poprowadzi doświadczony radca prawny Sylwester Kasprzewski z Kancelarii Radców Prawnych „Gryf” ze Szczecina oraz Barbara Husiew – wiceprezes Stowarzyszenia SBB. W czasie spotkania Sylwester Kasprzewski dokładnie omówi wyrok Trybunału Sprawiedliwości Unii Europejskiej (TSUE) dotyczący zaciągniętego przez Państwa Dziubak kredytu we frankach szwajcarskich w banku Raiffeisen Bank, objaśni ogólne zagadnienia związane z posiadaniem kredytu powiązanego z walutą franka szwajcarskiego oraz odpowie na wszystkie zadawane pytania. Wiceprezes Stowarzyszenia, p. Husiew, opowie natomiast o działalności Stowarzyszenia, o wspieraniu „frankowiczów”, o tym co dzieje się na rozprawach sądowych, a także jak wygląda sytuacja „frankowiczów” okiem posiadaczki tego kredytu.

Podczas spotkania zostaną omówione takie zagadnienia jak:

– dlaczego umowy kredytowe są wadliwe?

– jakie przysługują mi prawa w związku z wadami tych umów?

– czy, kiedy i jakie działania mogę podjąć?

– na co mogę liczyć wchodząc w spór indywidualny z bankiem?

– co czeka mnie, gdy oddam sprawę do sądu?

– Jak interpretować wyrok Trybunału unijnego i jakie przełożenie ma on na sprawę każdego kredytobiorcy?

– co dalej po sprawie Państwa Dziubak?

SZCZECIN

Spotkanie odbędzie się 6 lutego o godz. 17.30 (czwartek) w auli na Wydziale Nauk Społecznych Uniwersytetu Szczecińskiego przy ul. Krakowskiej 71-79 w Szczecinie.

Link do wydarzenia.

KOSZALIN

Spotkanie odbędzie się 8 lutego o godz. 11.00 (sobota) w sali szkoleniowej w Koszalińskiej Bibliotece Publicznej, im. Joachima Lelewela, plac Polonii 1, 75-415 Koszalin.

Link do wydarzenia.

PORADY PRAWNE

7.02.2020 r. w godz. 15:00-18:00 w siedzibie Kancelarii Radcy Prawnego Sylwestra Kasprzewskiego. Porad udzielać będzie: r.pr. Sylwester Kasprzewski, p. Barbara Husiew (SBB) oraz r. Agnieszka Bińka (SBB).

Więcej informacji można uzyskać na stronie facebook-owej Fundacji Pomocy Prawnej Gryf, na stronie facebook-owej Stowarzyszenia Stop Bankowemu Bezprawiu oraz na stronie internetowej Pokredycie.pl.

Serdecznie zapraszamy!