Pokredycie.pl

W ramach działalności Fundacji dokonujemy bezpłatnych analiz prawnych umów kredytowych powiązanych z walutą CHF/EUR/USD/JPY. Analizujemy je pod kątem zgodności z przepisami, wskazujemy na zapisy „niedozwolone”, które mogą być podstawą do wszczęcia postępowania sądowego przeciwko bankowi. Ponadto udzielamy porad prawnych, organizujemy spotkania informacyjne oraz prelekcje dotyczące tematyki kredytów „walutowych”, podczas których każdorazowo wyjaśniamy w skrócie zagadnienie, omawiamy zmiany przepisów, które są na korzyść kredytobiorców oraz przedstawiamy aktualny stan orzecznictwa w tych sprawach.

Pogadaj o prawie przy kawie

Cykl spotkań w kawiarni, polegający na pełnieniu dyżurów przez prawników, podczas których każda osoba, bez wcześniejszego umawiania się z prawnikiem, może przysiąść się do wyznaczonego stolika i porozmawiać o zagadnieniu prawnym jego dotyczącym. Mogą być to sprawy związane z nieruchomościami, wspólnotami mieszkaniowymi, spadkami, naszymi majątkami, sprawami rodzinnymi, czy egzekucjami. Prawnik nie jest przygotowany do spotkania – przeprowadza je w czasie rzeczywistym, a to od każdego z nas zależy, na jaki temat porozmawiamy.

Projekt chwilowo zawieszony.

Projekty z dotacji

Jak każda organizacja pozarządowa ubiegamy się o dofinansowania różnych inicjatyw lokalnych. Naszą najciekawszą akcją, którą cyklicznie powtarzamy, są zajęcia dla dzieci z Zespołu Szkół Szpitalnych w Szczecinie (podopieczni szpitali przy ul. Unii Lubelskiej oraz Szpitala Zdroje). A z dzieciakami… rysujemy, malujemy, oglądamy ciekawe fotografie, układamy wierszyki, po prostu spędzamy czas. A tematem przewodnim każdego spotkania jest nasza największa pasja – prawo.

Design: panimarta.pl
Ikony: Freepik z www.flaticon.com